Category Posts Navigation

Zomertips van de loodgieter

Posted by Danielle Roof

Zomertips van de loodgieter

De zomer is bijna in aantocht en dat betekent dat je huis weer een loodgieteropknapbeurt nodig heeft. Zo’n beurt is niet het eerste waar mensen aan denken bij een mooie stralende zomer maar kan toch erg belangrijk zijn. In dit artikel behandel ik enkele loodgieterszaken die je kunt doen om je huis in betere en veiligere staat te brengen zodat je met een gerust hart de zomer in kunt.

  1. Daken en goten goed schoonmaken.

In de zomer heb je vaak extreme regenbuien en deze buien kunnen blokkades opwerpen bij de goten en regenpijpen. Maak dus je daken en goten goed schoon voordat de zomer begint. In de huidige tijd zie je dat het steeds vaker regent en is het verstandig hier vaker naar te kijken, maar zeker voor de zomer een goede schoonmaakbeurt kan geen kwaad en voorkomt veel ongemakken.

  1. Airo’s bijvullen

Voor de zomer begint is het bijvullen en onderhouden van je airco een noodzakelijk kwaad. Een airco werkt met een gesloten vloeistof systeem die dient als koelmiddel. Ondanks dat het systeem gesloten is daalt het niveau van de vloeistof, ook in de winter. De koelvloeistof moet regelmatig worden bijgevuld om de werking van het systeem optimaal te houden. Als je dit werk niet zelf wilt doen dan is er altijd wel een loodgieter beschikbaar.

  1. Voorkomen van de veteranenziekte

Dit is meer een tip voor mensen die net terugkomen van vakantie. We zijn allemaal bekend met de verschrikkelijke veteranenziekte of legionella. Deze ziekte heeft al vele doden op zijn geweten en de legionellabacterie komt vooral voor in water(leidingen) in zeer lage aantallen. De bacterie vormt een probleem als zij zich heeft kunnen vermenigvuldigen. Dit kan plaatsvinden in water met een temperatuur tussen 25 en 55 graden Celsius.

Na de vakantie het water 15 min laten stromen is daarom erg belangrijk voor je eigen veiligheid.

  1. Water- en rioolleidingen checken

Voor caravan, tuinhuis en woonboot is er altijd wat extra onderhoudswerk in de zomer. Voordat de zomer begint is het verstandig om water en riolering te checken op gebroken leidingen die zijn ontstaan door de vorstperiode. Mocht je dit goed willen uitvoeren dan kan een loodgieter je hiermee helpen.

Dit artikel is geschreven door AKC Loodgieter. AKC Loodgieter is een bedrijf die actief is in Noord Holland en Utrecht.

Leave a Reply

Note: All fields are required to fill in!

Facebook Comments