Category Posts Navigation

Wanddecoratie inspiratie – Foto op hout

Posted by Danielle den Broeder

Wanddecoratie inspiratie – Foto op hout

Veel mensen hebben één of meerdere foto’s in hun huis hangen. Hier is niets bijzonders aan omdat de foto’s meestal gedrukt zijn en in een lijstje aan de muur hangen of op een kastje staan. Veel mensen zijn ook bekend met het printen van foto’s op canvas, maar foto’s kunnen op allerlei materialen gedrukt worden. Iedereen weet wel dat je muismatten, bekers, T-shirts enzovoorts kunt laten bedrukken met foto’s. In dit artikel wordt wat meer verteld over foto’s laten drukken op hout. Dit is uniek, mooi en geeft meteen een bijzondere sfeer aan het vertrek waar de foto komt te hangen. Bedenk wel dat je met een aantal zaken rekening moet houden wanneer je de foto op hout laat afdrukken. Daarom hierbij wat richtlijnen waar je het best aan kunt denken wanneer je een foto op hout laat drukken.

Binnen of buiten
Het is belangrijk om goed na te denken waar de foto komt te hangen. Een lijstje met een glas ervoor kun je ook makkelijk buiten hangen, maar hier is niet iedere houtsoort geschikt voor. Houd er dus rekening mee op welke soort hout je foto gedrukt wordt.

De juiste uitstraling
Let erop dat de vorm van de foto de juiste uitstraling heeft. Voor een foto met hoge gebouwen of een bruidspaar of iemand alleen is het vaak mooi dat de foto hoog en verticaal is.
Een foto met een landschap, een groepsfoto of een foto met een mooie achtergrond is het vaak juist mooier dat de foto breed en horizontaal is.
Hoge, horizontale vormen worden vaak gebruikt voor portretfoto’s.
Wanneer je goed op de uitstraling van de foto’s let, komen de foto’s vaak beter tot zijn recht.

foto op hout

De juiste uitsnede
Het is altijd belangrijk om te letten op de uitsnede van de foto’s die je af wilt laten drukken. Wanneer je foto’s op hout laat drukken is dit nog belangrijker omdat er vaak speling zit tussen verschillende stukken hout. Wanneer daar net een detail zit zoals een oog, of een mooie vogel is het jammer dat deze er net ‘af valt’, en niet op het hout gedrukt is. Let hier dus goed op en kijk of je op de website waar je de foto besteld, je de foto ook kunt bekijken zoals die op het hout gedrukt gaat worden. Hiermee voorkom je teleurstellingen achteraf, als de foto al gedrukt is.

White wash of direct print
Houd er bij het afdrukken op hout rekening mee dat je nerven en noesten (de houtstructuur) terugziet op de afdrukken van de foto. De kleuren worden ook meestal iets matter, doordat het hout niet wit is. Je kunt dan hierbij nog kiezen tussen direct print of white wash. Bij direct print is de foto meestal wat minder realistisch maar komt het hout wel goed en mooi uit. Wanneer je kiest voor white wash wordt het hout eerst voorbewerkt en vervaagt de houtstructuur, zoals bijvoorbeeld bij steigerhout. Daardoor worden de kleuren van de foto helderder en komt die mooier uit op het hout.

 

Leave a Reply

Note: All fields are required to fill in!

Facebook Comments