Vloerkleed kiezen in 3 stappen

Bij een nieuwe huis hoort een nieuw vloerkleed. Onze huidige vloerkleed is te klein. We hebben een grotere woonkamer en over 12 weken komt er ook een grotere bank. Er dient dus een nieuw kleed te komen. Hoe kies je een nieuw kleed? Wat zijn hiervoor de voorwaarden?:

1: Het formaat

In ons geval dus erg belangrijk. We hebben een grotere woonkamer gekregen dus de rookstoel en loveseat vallen in het niets. Voorheen wonen we in een schattig klein huisje maar met 4 kinderen waaronder al 2 pubers werd het tijd voor iets groters. De woonkamer is twee keer zo groot. Binnenkort gaan we een nieuw bank bestellen en het kleed moet onder de bank komen. We gaan een 4 persoons – en een 2 persoonsbank bestellen. Het kleed moet onder beide doorlopen dus het moet een redelijk groot kleed worden. 

2: De Kleur

Ons behang is groen en als tegenkleur gaan we met blauw en grijs werken. Het behang en de kleur op de andere muur is behoorlijk heftig. Wel super mooi maar een echte eye-catcher. Met blauw willen we alles samenbrengen. De banken worden dan ook licht – en donkerblauw. Het kleed moet dus tinten hebben die passen bij blauw en groen. Daarbij mag hij gene opvallend partoon hebben omdat ons behang dat ook al heeft. Persoonlijk vind ik deze van Webkarpet wel mooi:

vloerkleed3: Het materiaal

Natuurlijk is het materiaal ook heel erg belangrijk. Een hoogpolis tapijt is heerlijk maar als je het kleed bij je eettafel wil neerleggen niet erg makkelijk. Daarbij moet je rekening houden met allergieen. Wil je meer informatie over materiaal kijk dan eens bij Vloerkleden via Webkarpet.nl. Zij hebben echt een enorm grote collectie. Niet alleen in materiaal maar ook in kleur en formaat. En je kan op allerlei criteria zoeken. Zelfs op hoogte. Zo ga je zeker je ideale vloerkleed vinden.

Wij gaan verder zoeken als beide banken op hun plek staan. Pas dan kunnen we goed beoordelen hoe groot het kleed moet zijn en wat de kleur moet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *