Category Posts Navigation

Veelzijdige meubels voor multifunctionele ruimtes: Arco richt Rabobank hoofdkantoor Waalwijk in

Posted by Danielle den Broeder

Veelzijdige meubels voor multifunctionele ruimtes: Arco richt Rabobank hoofdkantoor Waalwijk in

MOOIE ALLESKUNNERS: NIEUW HOOFDKANTOOR RABOBANK INGERICHT MET ARCO-MEUBELS Geleverde meubels: Grid, Base, Ease en Tablet

Specialist en generalist tegelijk? Met de inrichting van het nieuwe Rabobank-hoofdkantoor in Waalwijk toont tafelspecialist Arco zijn breed inzetbare productpalet. Sinds het voorjaar van 2017 is het door architectenbureau VAN AKEN ontworpen gebouw ingericht met diverse Arco-meubels, van bijzettafels en vergadertafels tot stoelen en banken.

Ease – een stoel voor elke situatie Stoel

Ease is leverbaar in diverse uitvoeringen, waardoor hij in uiteenlopende interieurs past – van een directiekantoor tot een flexibele werkplek. De Ease stoel is verkrijgbaar met 5 verschillende onderstellen; eikenhouten poten, een slede met hoogglans chroom, een draaibare centrale 4-teens voet op wielen of pootjes en een 5-teens voet op wielen. De veelzijdig inzetbare stoel ziet er in een kantoorruimte net zo goed uit als in de woonkamer. De Ease, naar een ontwerp van Jonathan Prestwich en Burkhard Vogtherr, geeft een nieuwe invulling aan het begrip comfort: de flexibele ‘vingers’ in de rugleuning van de stoel vormen zich perfect naar het lichaam.
Grid

Grid – maakt werken leuk

Ook de functionele Grid tafel, eveneens een ontwerp van Jonathan Prestwich, is in de Rabobank in verschillende werkomgevingen in gebruik. Het hoogwaardige hout van de tafelpoten en het tafelblad geeft de tafel een natuurlijk karakter en onderstreept zijn lichte uitstraling en organische vormgeving. Grid is ideaal voor dynamische werkomgevingen: voor een vergadering, een informeel gesprek maar ook als werkplek. De verscheidene mogelijkheden voor multimediatechniek en kabel management maken de serie compleet.

Tablet – klein, flexibel, praktisch

Het organisch gevormde tafelblad met afgeronde hoeken rust op een elegant massief houten 3-poots onderstel. Snel even iets noteren, de laptop neerleggen of papieren sorteren: de praktische bijzettafeltjes van de Tablet-collectie van Jonas Trampedach (2014) zijn bijzonder flexibel. Of het nu in de lobby, vergader- of de flexruimte is, de gebeitste eiken tafeltjes geven de verschillende vertrekken van de Rabobank een natuurlijke, elegante uitstraling.

Base – een goede basis Rechthoekig of rond – allrounder

Base brengt de Nederlandse natuur in de nieuwe kantoorvertrekken van de Rabobank. De door Jorre van Ast in 2013 ontworpen Base is, zoals de naam al zegt, een basistafel. Hij is gemaakt van massief hout en robuust beton dat zo stabiel is dat ook de volgende generatie er nog veel plezier aan kan beleven. Base is het eerste product uit de ‘Local Wood’-collectie: meubels die zijn gemaakt van hout afkomstig uit de buurt van de Arco-fabriek in Winterswijk. Niet alleen de tafel, maar ook de bijbehorende bank is gemaakt van lokaal hout en beton en hierdoor net zo duurzaam. Perfect voor een plek waar veel mensen in- en uitlopen.

Over Arco

Het Achterhoeks familiebedrijf uit Winterswijk ontwerpt, ontwikkelt en produceert al sinds 1904 tafels en bijbehorende meubelen zoals stoelen, kasten, klein meubilair en accessoires. Alle producten worden in de eigen fabriek geproduceerd, het liefst met lokale materialen. Vakmanschap, duurzaamheid en innovatie staan hierbij voorop. Arco gebruikt de nieuwste technieken en maakt meubels die opvallen door hun verfijnde detaillering en een hoog aanraakgehalte. Het bedrijf werkt met bekende ontwerpers uit Nederland en andere landen. Inmiddels staat de vierde generatie Van Ast aan het roer. Omringd door meer dan 50 gedreven vakmensen bouwt Jorre van Ast – opgeleid als designer – voort op een stevig fundament.

Leave a Reply

Note: All fields are required to fill in!

Facebook Comments