Category Posts Navigation

Stylingtips voor strandtenten

Posted by Danielle Roof

Stylingtips voor strandtenten

Als het kwik ook maar enigszins stijgt in Nederland vormt de strandtent een ultieme plek om met een drankje in de hand en (als de zon daadwerkelijk schijnt) een zonnebrilletje op te vertoeven. Als onderdeel van ons DNA rukken we massaal uit om wat zonnestraaltjes te pakken op een mooie dag. Maar welke strandtent kiezen we dan om ons neer te vlijen? Wat maakt die ene strandtent zoveel aantrekkelijker dan die andere?

#1 Kies voor kleur
Een dagje strand geeft mensen het gevoel van een mini-vakantie. Rondlopen op teenslippers, zand voelen tussen de tenen, de zon die op het gezicht schijnt: het heeft alles weg van een vakantie in een ver en tropisch land. En wat kenmerkt die verre en tropische bestemmingen? Juist: kleur. Denk aan een willekeurig Caribisch land en er komen al snel beelden in je hoofd van huizen in felle kleuren en kussentjes in bonte tinten. Tropisch kleurgebruik in een Nederlandse strandtent maakt dan ook dat dat vakantiegevoel versterkt wordt.

#2 Val op met een strandvlag
Een zachte bries door je haren behoort tot één van de fijnste sensaties op het strand. Maak gebruik van de wind door één of meerdere beachflags bij de ingang van je strandtent te plaatsen. Je kunt ook zelf je vlaggen bedrukken en afstemmen op de inrichting van je strandtent, dan trekt dit op een duurzame manier de aandacht van voorbijgangers. Hoewel ze het niet bewust denken, zien ze zichzelf al zitten in dat heerlijke briesje dat bij deze strandtent blijkbaar inbegrepen is.

#3 Geef gasten de keuze

Aan de linkerkant een hoek met loungebanken, verderop wat tafels voor grotere groepen, barkrukken bij de bar... het ‘gevoel van keuze’ maakt een strandtent aantrekkelijker voor verschillende soorten gasten. De meest succesvolle strandtenten in Nederland hebben deze formule goed begrepen en passen deze massaal toe. Wie in de mood is voor een middagje relaxen, kan zo kiezen voor een onderuitgezakte houding en wie graag een hapje wil eten, vindt een geschikt tafeltje.

Kortom

Natuurlijk geldt - zoals voor alles - dat voor een strandtent de juiste locatie alles is. Toch maken details het verschil voor strandtenten die gevestigd zijn op een locatie met veel keus. Krijgt de styling van een strandtent een boost, dan volgt vaak al snel een boost in omzetcijfers.

Leave a Reply

Note: All fields are required to fill in!

Facebook Comments