Category Posts Navigation

Steelcase introduceert SILQ: een innovatie in stoelontwerp

Posted by Danielle Roof

Steelcase introduceert SILQ: een innovatie in stoelontwerp

Nieuwe hoogwaardige bureaustoel vormt zich naar de gebruiker door uniek stoeldesign en innovatief materiaalgebruik

Werkomgevingsspecialist Steelcase introduceert SILQ, een nieuwe bureaustoel met een revolutionair design. De stoel is gemaakt van een door Steelcase zelf ontwikkelde polymeer, een nieuw materiaal dat tegen lagere kosten vergelijkbare eigenschappen vertoont als carbon fiber. Het gebruik van dit nieuwe materiaal, in combinatie met het gewelfde ontwerp, zorgt ervoor dat de stoel zich vormt naar de gebruiker zodat deze optimaal zit. Mechanische verstelsystemen, die bureaustoelen normaliter hebben, heeft SILQ niet nodig. 

Ludwig en zijn team zetten met SILQ een geheel nieuwe manier van design neer. De honderden losse onderdelen die normaliter nodig zijn om een stoel aan te passen en te verstellen, zijn vervangen door een simpel systeem, waarbij het materiaal en het design zelf het bewegingsmechanisme vormen.
"Het idee achter SILQ komt voort uit een diep geloof in de waarde van een geweldig design. Esthetiek, praktische toepasbaarheid en een slimme samenstelling van materialen moesten samenkomen en iets unieks voortbrengen," legt James Ludwig, Vice President Global Design and Engineering bij Steelcase, uit. "We hebben ons laten inspireren door beeldhouwkunst, materialen uit de luchtvaartindustrie en de soepelheid van een beenprothese. De combinatie van materialen en vormen hebben een eenvoudig systeem mogelijk gemaakt dat zeer dun, extreem sterk is en zeer responsief is."
Ontworpen voor de moderne manier van werken
SILQ is speciaal ontworpen voor de manier waarop mensen tegenwoordig werken. Mensen hebben geen vaste werkplekken meer, maar verhuizen regelmatig van de ene naar de andere ruimte. Ze nemen meestal niet de tijd om hun stoel aan te passen aan de ideale werkstand en hebben daarom behoefte aan een stoel die dit automatisch doet. Het ontwerp van SILQ zorgt ervoor dat de stoel zich vormt naar het postuur en de houding van iedere gebruiker. De gebruiker hoeft enkel nog de hoogte in te stellen om de perfecte, persoonlijke zitervaring te hebben. "De eenvoud van deze stoel zorgt ervoor dat SILQ overal bruikbaar is, waar je ook maar wenst te werken," aldus Ludwig.
Grensverleggend
Het ontwerpteam creëerde een eerste versie van SILQ met carbon fiber, maar ze wisten dat ze verder moesten innoveren als ze een groter publiek wilden bereiken. Door te experimenteren ontwikkelden ze uiteindelijk een nieuw productieproces en een nieuw type polymeer. "De vorm en het materiaal geeft de SILQ-stoel unieke eigenschappen," zegt Ludwig. "We hebben de grenzen van materiaalkennis verlegd, waarbij het materiaal het mechanisme is geworden."
Steelcase SILQ is een canvas voor persoonlijke expressie. Met het ongekende aantal materiaalcombinaties kun je van het ene uiteinde van het design naar het andere gaan. SILQ brengt esthetische aantrekkingskracht, merkuitdrukking en design naar iedere werkomgeving. De stoel zal beschikbaar zijn met het nieuwe hoogwaardige polymeer en met carbon fiber. De startprijs voor SILQ is 970 dollar. SILQ komt in de lente van 2018 beschikbaar in Azië en Noord-Amerika en in de herfst van 2018 in het Midden-Oosten, Europa en Afrika.
Meer informatie over SILQ: www.steelcase.com.
Over Steelcase
Al meer dan 105 jaar ondersteunt Steelcase Inc. toonaangevende bedrijven wereldwijd bij het creëren van geweldige ervaringen, daar waar het werk gebeurt. De Steelcase-groep, die onder meer de merken Steelcase, Coalesse, Designtex, PolyVision en Turnstone omvat, biedt een uitgebreid portfolio van meubilair, technologie en diensten gericht op het zo goed mogelijk benutten van het menselijk potentieel en het vergroten van de sociale, economische en ecologische duurzaamheid. Steelcase heeft een wereldwijde dekking via een netwerk van kanalen, inclusief meer dan 800 dealers. Steelcase is wereldwijd actief, marktleider en beursgenoteerd en behaalde over het boekjaar 2017 een jaaromzet van $ 3,0 miljard. Meer informatie vindt u op www.steelcase.com

 

Leave a Reply

Note: All fields are required to fill in!

Facebook Comments