Category Posts Navigation

Orchidee in nieuw jasje dankzij wereldwijd bekende illustrator Meagan Morrision ter ere van Dag van de Orchidee

Posted by Danielle den Broeder

Morgen,  7 september, vindt voor de zesde keer de internationale Dag van de Orchidee plaats. Op deze dag staat de orchidee – met een omzet van ruim een half miljard euro de meest belangrijke bloeiende kamerplant – in de schijnwerpers. De koningin onder de planten is dit jaar letterlijk ‘in the picture’ gezet door de internationaal bekende fashion illustrator Meagan Morisson. Zij maakte fashion illustraties van 12 bijzondere ‘social events’ met bijpassende orchideeën, van geboorte tot huwelijk. Vanaf morgen kunnen liefhebbers deze kleine kunstwerkjes bewonderen en als jaarkalender downloaden via www.orchitypes.eu. Ook kun je direct testen welke van de meer dan 25.000 orchideeën het best past bij welke sociale gebeurtenis.

orchidee

De Internationale dag van de Orchidee

De orchidee is een van de meest geëxporteerde producten in Nederland. Jaarlijks worden 120 miljoen orchideeën geëxporteerd naar het buitenland, waarbij vooral achtereenvolgend Duitsland, Engeland en Frankrijk de grootste afnemers zijn. Orchideeën zijn ongekend populair. Van alle plantsoorten wordt de orchidee het meest verkocht. Vooral rond speciale gebeurtenissen als Moederdag en Valentijnsdag is deze koningin van de planten het meest populair. De internationale Dag van de Orchidee is onderdeel van een meerjarige campagne die als doel heeft om de orchidee te promoten in binnen- en buitenland, een gezamenlijk initiatief van Stichting Bloemenbureau Holland en de Europese Unie. Het campagnethema is dit keer ‘Show who you are’. De gedachte hierachter is dat van de meer dan 25.000 soorten orchideeën die er zijn, in vele kleuren en vormen, er altijd wel een exemplaar is waarmee je jezelf kunt uitdrukken en die laat zien dat je geeft om een ander.

Cadeau tip

De orchidee staat voor geluk. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor een ander. De orchidee is - met haar vele diverse vormen en kleuren - een perfect cadeau die iedere gelegenheid een persoonlijke touch geeft. Elke van de 25.000 orchideeën is een unieke verschijning, met een eigen symboliek. Maar welke orchidee kies je? Met de online test op www.orchitypes.eu vind je de orchidee die het best past bij iedere gebeurtenis.

De internationaal bekende illustrator Meagan Morrison illustreerde exclusief 12 bijzondere gelegenheden met bijpassende orchideeën: van vriendschap tot afscheid, van afstuderen tot liefde. De illustraties zijn te bekijken op www.orchidsinfo.eu. Bezoekers kunnen ze alle twaalf kosteloos downloaden als jaarkalender. Bij iedere maand hoort een illustratie. Bovendien kun je zelf verjaardagen, bijzondere dagen en andere speciale gelegenheden noteren, van je trouwdag tot de verjaardag van je moeder, met de bijpassende orchidee.

Makkelijk te verzorgen

Veel mensen denken dat orchideeën moeilijk te verzorgen zijn. Het tegendeel is waar: de plant is juist makkelijk te verzorgen. Met een klein beetje extra aandacht bloeien vrijwel alle orchideeën meerdere malen per jaar. Degene aan wie jij een orchidee cadeau doet, kan de plant dus lang bewonderen, maar heeft er bijna geen omkijken naar. Een paar tips: orchideeën houden niet van direct zonlicht, hebben één keer per week een beetje water nodig en houden zo nu en dan van plantenvoeding (een keer per maand).

Voor meer informatie zie www.orchidsinfo.eu

Over de campagne ‘Show who you are’

De promotiecampagne ‘Show who you are’ is een initiatief van Stichting Bloemenbureau Holland en wordt mede gefinancierd door de Europese Unie. Het doel van de campagne is om consumenten in Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland op de hoogte te stellen van de veelzijdigheid van de orchidee, om ze zodoende te inspireren en om bekendheid en verkoop te stimuleren. Voor meer informatie kunt u terecht bij de volgende website en social media kanalen:

Leave a Reply

Note: All fields are required to fill in!

Facebook Comments