Loungen in een landelijke tuin

Professioneel loungen

Niets is er zo lekker dan je ontspannen in een omgeving die je op geen enkel punt aan je dagelijkse sleur herinnert. Wanneer je ver van het platteland woont is een landelijke tuin de ideale plek om je toch in de vrije natuur te wanen. In een landelijke tuin moet niets, mag er onkruid over de bestrating woekeren en hoeft het grasveld er niet als een biljartlaken bij te liggen. Een landelijke tuin is een mini natuurgebied op zich en door de rust die je de beplanting gunt komen de egels en vogels als vanzelf. Loungen in een landelijke tuin is voor de profs onder de loungers.

Landelijke vormgevers
Meerdere zitjes, een sfeervolle loungeset, tuinkamers, grint- of houtsnipperpaden en doorkijkjes maken dat er ook op een klein oppervlak een landelijk effect gecreëerd kan worden. In een landschapstuin mogen elementen als water, gras, bomen en een schapenhekje niet ontbreken. Water is onlosmakelijk verbonden met ons Nederlandse landschap en een natuurvijver met moeraskant trekt binnen korte tijd de meest kleurige libellen en vrolijk kwakende kikkers aan. Een grasveld, wat stapelhout, een oud kippenhok of een oude boerenkar omzoomd door meerdere bomen of hoog struikgewas is een heerlijke plek om een uiltje te knappen in een hangmat of op de loungebank.

Beslist ‘not done’
In vorm gesnoeide struiken, bomen en klimmers kunnen echt niet. Niet dat we helemaal niet mogen snoeien. We moeten wel degelijk de natuur in een landelijke tuin in de hand houden. We maken op een relatief klein stukje grond immers een miniwereld met veel meer elementen dan in de natuur. Strakke bestrating en felgekleurde designmeubelen zijn ook absoluut uit den boze. Gebruik liever teakhouten tuinsets, loungebanken van natuurlijke materialen of rustieke betonnen zitelementen. Minimalisme, planten op rij en overmatig opruimen van bladafval horen ook niet thuis in een landelijke loungetuin.

Geef je over aan de natuur
Siergrassen, hosta’s, lupinen, rododendron, maar ook onkruidachtige gewassen als komkommerkruid, vingerhoedskruid en engelwortel geven de tuin een landelijk karakter. Hang daarnaast eens hier en daar wat insectenhotels en vogelhuisjes op. Zo zie je vanuit je loungeplek de pimpelmeesjes hun jongen voeren en doet het vredige gezoem van de bijen je snel al je zorgen vergeten. Landelijk tuinieren is eigenlijk de makkelijkste manier van tuinieren. Met het geven van een goede voorzet maakt moeder natuur jouw landelijke tuin zoals je hem hebben wilt.

 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *