Category Posts Navigation

Iittala geeft glans en kleur aan het najaar

Posted by Danielle Roof

Iittala geeft glans en kleur aan het najaar

Tafeldecoratie en kerstcadeaus met karakter

Het donkere najaar komt er weer aan. Hoog tijd om de warmte in huis te halen. Iedereen heeft behoefte aan sfeer, warmte en intimiteit. De nieuwe interieurobjecten van Iittala scheppen ruimte voor balans en harmonie. De blijvend mooie geschenken voor de feestdagen zijn een genot voor iedere designliefhebber. Ze geven elk huis een vrolijke Scandinavische sfeer.

Geïnspireerd op de 'Aalto bloem'

De wereldberoemde architect Alvar Aalto (1898 - 1976) heeft veel iconische ontwerpen op zijn naam staan. De Alvar Aalto Collection van Iittala breidt dit najaar uit met een kleine en grote versie van de 'Aalto bloem' en een metalen schaal in verschillende formaten. De bloemvormige kleine schaal van geperst glas is met zijn veelzijdigheid en handige formaat een stijlvol item om cadeau te geven. De golvende lijnen van de grote glazen vaas halen letterlijk de natuur in huis: deze vormen passen bij de natuurlijke manier van bloemschikken die op dit moment populair is. De metalen schaal is verkrijgbaar in de moderne tint roségoud, geïnspireerd op de architectuur van Alvar Aalto met de kenmerkende koperen handvatten en handgrepen. De schaal vormt een pronkstuk op tafel, en is bijvoorbeeld te gebruiken als salade- of fruitschaal.

V.l.n.r.: Alvar Aalto schaal 75 mm (€ 39,90, verkrijgbaar in helder glas en 4 kleuren), Alvar Aalto vaas 220 mm (€ 139,-, verkrijgbaar in helder glas en 3 kleuren), Alvar Aalto schaal roségoud 50x182 mm (€ 69,-), 60x358 mm (€ 139,-), 358 mm (€ 119,-) en 504 mm (€ 159,-).

Kerstkleuren: cranberry rood en gestippeld grijs

De moderne serviesklassieker Teema van Kaj Franck uit 1952 is in een nieuw jasje gestoken: gestippeld grijs dat doet denken aan vallende sneeuwvlokken. De harmonieuze grijze duotint gaat goed samen met de traditionele kerstkleuren rood, groen en wit. Het gestippelde glazuurwerk is verkrijgbaar op een aantal Teema objecten, waaronder de beker, het bord en de schaal. Deze kerst hullen de klassiekers van Iittala zich in het rood. Een aantal Kastehelmi producten en de Kaasa theelichthouder is verkrijgbaar in diep cranberryrood, en ook het serviesgoed van Taika en Teema wordt voor de feestdagen in een feestelijk rode tint uitgevoerd.

V.l.n.r.: Kastehelmi sfeerlicht (vanaf € 14,90), Taika red (vanaf € 13,90), Teema dotted grey (vanaf € 15,90).

Geplooide tas

De Iittala x Issey Miyake serie bestaat uit duurzame en onderhoudsvriendelijke woonaccessoires die rust en balans in huis brengen. Na de succesvolle lancering in 2016 breidt de collectie dit najaar uit met een nieuwe tas. Van de bestseller - de geplooide tas - is nu ook een kleinere versie gemaakt. De tas heeft het ideale formaat om de belangrijkste persoonlijke spullen in mee te nemen. Het ontwerp en het materiaal van de tas zijn bijzonder: de plooien blijven altijd behouden en kunnen in en uit worden gevouwen - de tas 'ademt' als het ware. Dankzij de unieke plooitechniek is de tas makkelijk op te vouwen tot een compact pakketje dat je gemakkelijk meeneemt voor het geval je misschien een tas nodig hebt.

littala x Issey Miyake tas 42 x 43 cm (€ 139,-, verkrijgbaar in 3 kleuren).

Iittala - tijdloos design sinds 1881

Iittala is een premium Scandinavisch lifestyle merk dat ooit begon als een glasfabriek in het Finse Iittala, en nu trots kan terugkijken op generaties aan essentiële objecten die opvallend, combineerbaar en multifunctioneel zijn. Geïnspireerd door de vooruitstrevende filosofie van ontwerpers zoals Heikki Orvola, Klaus Haapaniemi, Kaj Franck en Alvar Aalto, streeft Iittala naar kwaliteit, schoonheid en functionaliteit. De collectie bestaat uit servies, glaswerk en textiel met een ruime keuze aan kleuren, vormen, maten en patronen. Iittala heeft in Nederland twee eigen winkels (Amsterdam en Den Haag), shop-in-shops in de Bijenkorf, een uitgebreid dealernetwerk en is online onder andere verkrijgbaar via de eigen webshop. Iittala valt onder de Fiskars Group.
www.iittala.com

Leave a Reply

Note: All fields are required to fill in!

Facebook Comments