jouw huis

Gooi jouw huis overhoop: 6 tips voor een geslaagde make-over

Als je al voor langere tijd in je huis woont komt er een moment dat je het ineens anders wilt. Nu kan je dit al bewerkstelligen door te werken met accessoires die bij het seizoen passen maar wil je echt een keer je huis anders inrichten gooi dan eens alles overhoop.

Zin gekregen om een keer gek te doen? Hier zijn 6 tips voor de perfecte make-over van je interieur:

1. Verzamel je accessoires

Maak je tafel vrij en zet al je accessoires op tafel. Kijk eens goed naar je “lege” huis en begin opnieuw met inrichten. Laat los hoe je al die tijd je accessoires hebt neergezet en start helemaal opnieuw. Zie je ruimte als een schilderij. Je mag opnieuw beginnen met inkleuren. Voeg er een paar nieuwe items aan toe voor een nog verrassender effect.

2. De kleine verandering

Hier een muurtje uit welke je een andere kleur geeft of gaat behangen. Al doe je maar een stukje van een meter achter de tv of de bank. Dat kleine stukje kan zoveel toevoegen aan je interieur. 

3. Nieuw meubel

Koop een nieuwe tafel of stoel. Dit hoeft niet veel te kosten. Je kan bij de kringloop al snel slagen voor een lage prijs. Wel je liever iets nieuws en niet te veel uitgeven kijk dan eens bij Woonenzo.nl . Voor nog geen € 600,- kan je hier al slagen voor een compleet nieuwe woonkamer.

4. Breng groen in je interieur

Toen ik met mijn partner ging samenwonen ben ik als eerste naar de bloemenwinkel gereden en heb flink ingeslagen. De hele kast heb ik vol gezet met planten. Dit gaf meteen zoveel sfeer aan het interieur. En voelde echt als een mini-metamorfose.

5. Voeg warmte toe

Nu het winter is mag er wel wat warmte in een interieur worden toegevoegd. Leg een heerlijk kleed op de vloer. Nog meer warmte creer je door kussens en plaids op de bank neer te leggen. Of koop een grote kist waarin je een verzameling dekens en plaids in kan opslaan.

6. Gooi alles overhoop

Dit moet je echt met een vriendin doen en moet je eigenlijk combineren met punt 1. Ga samen met je vriendin zitten en kijk hoe het anders kan. Gooi eens al je meubels om. Draai je zitgedeelte en eetgedeelte bijvoorbeeld om. Zorg er wel voor dat het logisch blijft en dat je nog makkelijk met pannen naar je tafel kan lopen. Je vriendin heeft vast een hele andere kijk op hoe jij je huis kan inrichten. Laat haar haar gang eens gaan en kijk wat er uitkomt. Wie weet bevalt het wel en heb je een “nieuw” interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *