Gastblogger Fonq, tuininspiratie

Vijf tips voor de tuin

Nu de zomers in volle gang is brengen we steeds meer tijd in de tuin door. Hoewel het weer het af en toe wat laat afweten hebben we toch een paar tips op een rijtje gezet waarmee je optimaal kan genieten van je tuin en de zomer.

Tuin

Een tuin bij houden kan een enorm werk zijn. Voor veel mensen is tuinieren een hobby waar zij graag veel tijd in steken. Het is ook een mooie beloning waneer je tuin er na een dag hard werken er weer prachtig bij staan. Als je niet zulke groene vingers hebt is het van belang je tuin daar op aan te passen. Werk met grote stukken gras, houten vlonders, grint of steen en decoreer deze met mooie beelden of planten bakken. Zorg in alle gevallen dat de tuin opgeruimd is. Ruim de droogmolen op en zet de vuilnisbakken uit het zicht.

Terras

De meeste tijd in de tuin breng je, naast het onderhoud, door op het terras. Het is belangrijk dat je het terras niet te vol zet. Haal daarom de overbodige stoelen weg wanneer je geen gasten hebt. Dit geeft ruimte en rust. Daarnaast is het ook niet gezellig om tegen allemaal lege stoelen aan te kijken.

Je kan het terras opleuken met tuinaccessoires om het geheel meer sfeer te geven. Bekend zijn de Buddha beelden die in menig tuin te vinden zijn. Daarnaast kunnen ook vintage tuinmeubels dit jaar helemaal in.

Verlichting

Met de juiste tuinverlichting, kaarsen of fakkels kan je de juiste sfeer scheppen tijdens de late zomeravonden. Daarnaast zorgt dit er natuurlijk voor dat uw fraaie gazon ook na zonsondergang goed zichtbaar blijft. Tijdens warme dagen wordt het vaak pas in de avond echt aangenaam buiten. Dat het donker wordt betekend dan ook niet dat u naar binnen moet. In een moderne tuin kan men speciale design lampen gebruiken die overdag ook als eyecatchers functioneren.

 

 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *