Category Posts Navigation

7 huisplanten die voor een vakantiesfeer zorgen

Posted by Danielle den Broeder

7 huisplanten die voor een vakantiesfeer zorgen

Planten zorgen niet alleen voor de kwaliteit van het milieu, het geeft ook stijl, warmte en leven in het interieur van vele woonplaatsen. Op vele fascinerende plaatsen groeien dan ook fascinerende planten! Stel je eens voor om in de ochtend wakker te worden midden in de verbazingwekkende Himalaya-gebergte, of een verfrissende duik te nemen onder een waterval in de Birma jungle. Om thuis in deze sferen te komen, heeft HomeToGo samengewerkt met The Sill om uit te zoeken welke huisplanten in de ultieme vakantieomgevingen te vinden zijn, zodat je zonder te reizen ook thuis een vakantiesfeer kan creëren.

1. Ververs de lucht in de slaapkamer met de Arabische Jasmijn

De Arabische Jasmijn is behoorlijk aromatisch. De bloemen komen namelijk 's nachts open en geeft een frisse, schone geur af, een geur die je vooral ruikt in de Himalaya gebergte. Hoewel het afkomstig is uit het Himalaya-gebergte, is sinds plant sinds 1935 de nationale bloem van de Filippijnen.

2. Breng een stukje Australische natuur in de woonkamer

 De Australische plant, ook wel bekend als de Staghorn varen, komt oorspronkelijk uit Australië en Nieuw-Zeeland. De plant groeit vaak aan andere takken en bomen. Daarnaast staan ze bekend als een zeer voedzame plant, aangezien de voedingsstoffen uit de oude bladeren weer nieuwe bladeren kunnen genereren.

3. Proef de Zuid- en Midden-Amerikaanse sfeer in de kamer

Deze semi tropische plant staat vooral bekend om zijn bladeren die open en dicht gaan wanneer de plant aangeraakt wordt. Het interessante is dat alle delen van het blad en de steel die gevoeligheid hebben. Maar wees niet bang dat hij weg zal lopen.

4. Voeg een scheutje Zuid-Afrikaanse smaak toe

De Tulbaghia Violacea is een knoflook afkomstig uit Zuid-Afrika en wordt in de warme regio’s gekweekt. Wanneer je de bladeren snijdt, komt er een geur van knoflook af. De plant is niet alleen goed voor knoflook, maar ook werkt het insect werend en medicinaal.

5. Ervaar de jungle magie van Myanmar in de badkamer

De Perzische Schild is een tropische plant uit Myanmar, gelegen in Zuidoost-Azië gegrensd in het noorden en oosten van China. De plant valt vooral op door zijn kleur bestaande uit metallic blauw-violet. De bloemen bloeien meestal in de herfst-winter, maar dat is niet altijd het geval, dus denk niet dat de plant dood is!

6. Breng een vleugje Mexicaans frisse lucht in huis

De Bamboo Palm (Chamaedorea Seifriz) is een kleine palm met een grote sierwaarde dankzij zijn elegante houding. De bamboo ziet er niet alleen mooi uit, het bevordert de welzijn en gezondheid van de mens. In 1989 werd de Bamboo Palm door de NASA beschouwd als een van de best luchtzuiverende planten. Daarnaast is de plant ook een goede natuurlijke luchtbevochtiger.

7. Laat de trompetbekerplant alle irritante vliegjes opeten

Uit alle vleesetende planten is de trompeterbekerplant toch wel de meest elegante. Dus als je af wilt van alle irritante insecten tijdens de zomer en je kamer wilt opfleuren, dan is deze plant de perfecte keuze!

Over HomeToGo

HomeToGo (www.hometogo.nl) is een onafhankelijke meta-zoekmachine voor vakantiewoningen die het mogelijk maakt om snel en makkelijk accommodaties te zoeken en te vergelijken. Consumenten hebben keuze uit meer dan 8 miljoen aanbiedingen in meer dan 200 landen van meer dan 250 websites. Met gebruik van slimme filters kunnen de bezoekers gemakkelijk hun ideale vakantiewoning vinden op basis van bestemming, reisdata, budget en voorzieningen van hun voorkeur. Gevestigd in Berlijn, bestaat het trio oprichters uit Patrick Andrä, Wolfgang Heigl en Nils Regge. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 90 werknemers in dienst en is actief in 12 Europese landen, Rusland, Australië en de Verenigde Staten.

 

Leave a Reply

Note: All fields are required to fill in!

Facebook Comments